02-03-11

Belasting lijfrente

Ik wil uitzoeken hoeveel Belasting ik betaal over mijn ontvangen lijfrente.

 

Edit: Een verkregen antwoord van Alfonds:

U berekent hoeveel 3 % is van de som die u als koopsom gestort heeft voor de lijfrente. Op dat bedrag zal u via uw belastingsaangifte 15% RV dienen te betalen.

 

Tevens kreeg ik de tip voor het volgende artikel over belastingen en aangiftes: belastingaangifte. Hierin staat meer over belastingaangiftes in het algemeen, het nut van een belastingadviseur en zaken als voorlopige teruggaaf, etc. Erg interessant artikel!

18:02 Gepost door Jan Modaal in koopsompolis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-01-11

Kleurlenzen bestellen

Kleurlenzen kopen

Je hebt net als ik de knoop doorgehakt. Jij vindt het leuk om kleurlenzen te dragen. Er is een verschil of je kleurlenzen dagelijks wilt gaan dragen, of af en toe.

Ieder mens is uniek en ieder oog is anders. Als jij kleurlenzen wilt bestellen die je regelmatig gaat dragen, dan kan je het beste naar een opticien gaan. Een opticien kan meten of jouw ogen geschikt zijn voor kleurlenzen en zo ja: Welke kleurlenzen kan je dan gebruiken?

Als de opticien heeft besloten dat jij kleurlenzen kan dragen, ga je ze samen bestellen. Voordat je ze gaat bestellen, moet je natuurlijke en kleur uitkiezen. Je kan kiezen uit lenzen die geheel je eigen oogkleur bedekken, maar je kan ook kiezen voor kleurlenzen die je eigen kleur accentueren. Als je dit laatste doet, dan lijken de kleurlenzen die jij gaat bestellen natuurlijker, maar het is dan wel van belang om een kleur te kiezen die vrij dicht bij je natuurlijke kleur ligt.

Kleurlenzen bestellen incidenteel gebruik

Als jij kleurlenzen wilt bestellen die je voor incidenteel gebruik zijn, kan je gewoon online kleurlenzen bestellen. Omdat je de lenzen niet regelmatig draagt,wordt er geen schade aan je ogen verricht (let op, tenzij je allergisch bent voor één van de stoffen in lenzen of lenzenvloeistof!!). Deze kleurlenzen kan je gemakkelijke online bestellen. Als je de lenzen wilt bestellen, hou er dan rekening mee dat je er een lenzenhouder en vloeistof bij koopt. Soms krijg je deze ook gratis bij je kleurlenzen.

18:27 Gepost door Jan Modaal | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Ontslagregeling door jurist of advocaat laten maken

Is de ontslagprocedure wel gevolgd?

Wanneer u van uw werkgever te horen krijgt dat u ontslagen wordt, is dit een ingrijpende mededeling. Doordat u van slag bent door zo’n mededeling en de emoties het in veel gevallen overnemen, wordt vaak vergeten of alles wel volgens de juiste ontslagprocedure verloopt.

Wil uw werkgever namelijk uw arbeidscontract beëindigen, bijvoorbeeld bij ontslag ziekte, en u werkt daar niet aan mee omdat u het er niet mee eens bent, dan is hij aangewezen op een ontslagprocedure. De ontslagprocedure is opgesteld ter bescherming van werknemers met een vast arbeidscontract. Indien uw werkgever de juiste ontslagprocedure namelijk niet volgt, dan kan het ontslag worden teruggedraaid. Zorg daarom dat u goed ingelicht bent en dat u zich laat bijstaan door een ontslagdeskundige.

Zijn er verschillende ontslagprocedures

Er zijn 2 soorten ontslagprocedures die een werkgever kan volgen. Afhankelijk van de reden voor ontslag kan de werkgever kiezen voor een van deze ontslagprocedures:

  • De ontslagprocedure via het UWV werkbedrijf. Bij deze procedure vraagt de werkgever het UWV werkbedrijf toestemming om de werknemer te mogen ontslaan en de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het UWV controleert hier of er genoeg gegronde redenen zijn voor ontslag. Is het ontslag verzoek niet goed onderbouwd, dan kan het UWV een streep door dit verzoek zetten.
  • De ontslagprocedure via de kantonrechter. Bij deze procedure verzoekt de werkgever de kantonrechter om ontbinding van het arbeidscontract. In dit geval beëindigt de arbeidsovereenkomst op de datum dat de kantonrechter deze arbeidsovereenkomst ontbindt.

Wanneer geen ontslagprocedure

Er is geen ontslagprocedure nodig, indien er geen sprake is van een vast dienstverband. Dit wil zeggen tijdens de proeftijd, een arbeidscontract voor bepaalde tijd is afgelopen of in de situatie waarin er sprake is van ontslag op staande voet.

Heeft u vragen over uw ontslagprocedure of over uw ontslag? Neem dan contact op met een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zo kunt u op de website advocaten arbeidsrecht vrijblijvend een juridische vraag stellen.

18:17 Gepost door Jan Modaal | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ontslagregeling, ontslag regeling |  Facebook |

05-01-11

helpt acupuntuur bij mannelijke onvruchtbaarheid en spataderen op teelbal

Mannelijke onvruchtbaarheid

Helaas zijn er in Nederland vele mannen onvruchtbaar. Onvruchtbaarheid bij mannen kan diverse oorzaken hebben, maar het is altijd even vervelend. Mannen komen er vaak pas achter dat ze onvruchtbaar zijn als ze minimaal een jaar op natuurlijke wijze hebben geprobeerd om zwanger te worden. Daarna gaan ze naar een huisarts en komen ze in de ‘medische molen’ terecht. Het is hiebij van belang om een goede, maar ook goedkope zorgverzekering te hebben, anders kunnen de zorgkosten aardig in de papieren lopen.

Bij mannen is er niet altijd iets aan onvruchtbaarheid te doen. Soms bieden hormonen of een operatie uitkomst, maar vaak is dit niet mogelijk. De wetenschap staat wat dit betreft met zijn handen in het haar.

Allereerst is het belangrijk om uw levensstijl aan te passen. Niet roken, geen alcohol en gezond eten. Verder is goed veel drinken ook belangrijk voor de kwaliteit van uw sperma. Maar wat kunt u nog meer doen?

Acupunctuur bij mannelijke onvruchtbaarheid

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat mannen veel baat kunnen hebben bij acupunctuur. In Duitsland en in Italië is hier onderzoek naar gedaan. Veertig mannen werden aan de test onderworpen. Zij hadden allemaal verschillende oorzaken van hun onvruchtbaarheid en deden mee met het onderzoek. Voordat het onderzoek begon werd het sperma getest op het aantal zaadcellen en de kwaliteit daarvan (sterkte, snelheid en kracht). Vervolgens kregen de mannen vijf weken lang, twee keer per week acupunctuur door een acupuncturist. Een acupuncturist plaats dan op bijzondere plaatsen kleine naaldjes, die het zenuwstelsel beïnvloeden. U kunt hierbij denken aan de hals, de oren, de kin enzovoort.

Het onderzoek duurde vijf weken lang en daarna werden het sperma van de mannen wederom getest op het aantal zaadcellen en de kwaliteit daarvan. Het resultaat? Bij alle mannen waren de spermacellen beter van kwaliteit en het waren er ook meerdere. Dit onderzoek is uitgevoerd onder achtentwintig mannen.

Kan dit wel kloppen?

Alles wat men in de medische wereld weet is gebaseerd op onderzoeken die recent of in het verleden zijn gedaan. Men heeft niets ‘gegokt’. Omdat bovenstaan onderzoek een kleinschalig onderzoek is, is het de vraag of het resultaat betrouwbaar is. Het is echter wel opvallend dat alle mannen beter sperma hadden en niet slechts een gedeelte van de mannen.

Acupunctuur het proberen waard?

Acupunctuur bij mannelijke onvruchtbaarheid kan het proberen waard zijn. Stel je er echter nooit teveel op in. Sperma wordt nooit optimaal van acupunctuur, het kan enkel de kansen vergroten. Veel stellen hebben inmiddels baat gehad bij de behandeling, maar er zijn ook stellen waarbij het helaas niet voldoende heeft geholpen. Het is daarom de moeite waard, mits je het emotioneel aan kan. Stellen die niet zwanger kunnen worden zitten vaak in een emotionele achtbaan en het is dan de vraag of ze een eventuele teleurstelling nog wel aan kunnen.

Overige opties mannelijke onvruchtbaarheid

Er zijn, buiten de officiële onderzoeken, veel bakerpraatjes over het verbeteren van de kwaliteit van sperma. Een spatader op je teelbal zie je niet aan de buitenkant. Een spatader op de balzak wel en die is niet schadelijk.

Ga zoveel mogelijk af op advies van je arts. Hij of zij heeft ervoor geleerd, heeft ervaring en weet veel van het onderwerp onvruchtbaarheid. Eventuele andere opties zijn echt medisch, denk aan IVF, IUI of ICSI.

Acupuntuur kan ook helpen bij de eerste darmkanker verschijnselen.

Studentenjob en vakantiewerk in jeugdzorg

Werken tijdens jouw schoolvakantie

Vind jij het leuk om met kinderen en met mensen te werken? Kan jij goed mensen entertainen en vind je het leuk als jij ervoor kan zorgen dat mensen een leuke tijd hebben? Dan is het misschien iets voor jou om monitor te worden.

Bijvoorbeeld tijdens je vakantie kan je een prima monitor worden. Denk eens aan al het vrolijke creatief kinderen gegiechel dat voort komt uit jouw grapjes. De serieuze gezichtjes als ze met open mond luisteren naar jouw uitleg en de inzet van kinderen als ze een spelletje of sport echt leuk vinden! Het is niet moeilijk, het is erg belangrijk dat je er aanleg voor hebt om mensen te kunnen entertainen. Bovendien moet je aan bepaalde eisen voldoen, maar als het jou leuk lijkt om monitor te worden, dan kan je dat zeker voor elkaar boksen.

Om te beginnen moet je minimaal zestien jaar of ouder zijn. Zoals we al vertelden, moet je bezitten over een flinke dosis enthousiasme en je moet het werk als monitor vooral erg leuk vinden. Heb jij een cursus of opleiding gedaan als entertainer of als animator, dan kan je zonder problemen aan de slag als animator. Anders moet je misschien even een cursus doen.

Cursussen voor monitor

Via het bedrijf ‘Free time’ kan je een cursus doen voor monitor. Als je nog geen ervaring hebt, kan je een cursus doen bij  Free time  voor ‘animator in het jeugdwerk’. In deze cursus leer je hoe je goed spelletjes uit kan leggen, je leert spelregels, je leert wat belangrijk is en natuurlijk leer je ook belangrijke zaken als EHBO. Deze cursus duurt iets minder dan een week en wordt meerdere keren per jaar op diverse plaatsen in Nederland gegeven. Samen met een paar andere enthousiastelingen kan jij de cursus volgen en als je geslaagd bent, kan je direct aan het werk als monitor!

Als je wat meer ervaring hebt kan je bij Free Time een cursus hoofd monitor in het jeugdwerk doen. Free time geeft je dan de kans om de ervaring die je al hebt om te zetten naar werk wat moeilijker is, meer verantwoordelijkheid geeft en dus meer een uitdaging is. Dit is een leuk vervolg als je al monitor bent.

Wanneer kan ik monitor zijn?

Je kan animator zijn bij Free Time… de naam zegt het al… in je vrije tijd. Of dit nou naast je school of werk is, dat maakt niets uit. In vakanties en weekenden zijn er natuurlijk extra veel mensen nodig. Zeker in school vakanties.

Waar wordt ik monitor?

Op veel verschillende plekken worden er monitoren gezocht. Jij kan zelf drie verschillende voorkeuren aangeven als je je aan gaat melden, zo heb je altijd een plek wat dicht bij je huis is (als je dat wilt) en waar jij je op je gemak voelt.

Ik wil monitor worden bij Free Time!

Als jij monitor wilt worden, meld je dan snel aan via de website van Free Time. (freetime.nettools.be). Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in en men neemt contact met je op.

17:19 Gepost door Jan Modaal in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: studentenjob |  Facebook |

22-07-10

Geld lenen Citybank

Lenen bij de Citibank

De Citibank is een Belgische bank waar u terecht kunt voor een aantal financiele producten. Een van deze financiele producten is de lening. Wanneer u op zoek bent naar een lening dan kunt u hiervoor dus terecht bij de Citibank in Belgie. Lenen kan een nuttige oplossing zijn wanneer u tijdelijk wat minder heeft om te besteden of wanneer de rekeningen zich opstapelen en u niet in staat bent om deze te betalen. Maar ook wanneer u een grote aanschaf wilt gaan doen kunt u natuurlijk een lening afsluiten. Bij de Citibank heeft u de keuze uit verschillende soorten van leningen die we hier zullen bespreken.

Lening op afbetaling

Een van de leningen die u kunt afsluiten bij de Citibank is de lening op afbetaling. Met een lening op afbetaling krijgt u direct geld tot uw bschikking dat u vervolgens in een aantal termijnen zal terug betalen inclusief de rente. Het aantal termijnen staat hierbij vaak vast en zal worden besproken tijdens het afsluiten van de lening. Wanneer u een lening op afbetaling wilt afsluiten bij de Citibank in Belgie dan kunt u een persoonlijk gesprek aanvragen bij de bank. Ook kunt u online een aanvraag doen voor een lening op afbetaling waarna de Citibank uw verzoek direct zal behandelen. Zij zullen ook uw kredietwaardigheid checken om te kijken of u een BKR registratie heeft. Als u wilt geld lenen BKR dan zijn er andere leenvoorwaarden van toepassing, of in het ergste geval kan het zo zijn dat u geen lening aangeboden krijgt.

Een lening voor uw woning


Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning dan zult u deze doorgaans financieren met een hypotheek. Ook bij de Citibank in Belgie kunt u terecht voor een lening voor de financiering van uw huis. U heeft bij de Citibank tevens de keuze uit verschillende soorten van terugbetaling. Mocht u een lening voor een woning af willen sluiten dan kunt u samen met een ervaren specialist bepalen welke terugbetalings methode voor u het beste is. Samen wordt hier dan naar gekeken en zo weet u zeker dat u de beste terugbetalings methode zult kiezen.

Een lening voor een auto


Naast het financieren van een woning met een lening wordt ook een auto regelmatig aangeschaft door middel van het afsluiten van een lening. Ook een auto kost doorgaans namelijk een hoop geld wat mensen niet altijd hebben liggen. Een lening is dan een goede oplossing en hiermee kunt u vervolgens de auto aanschaffen. Een lening voor een auto is bij de Citibank in Belgie erg voordelig en bovendien zal de lening helemaal op maat worden afgesloten. Dit betekent dat er wordt geluisterd naar uw wensen en dat op basis hiervan de lening wordt samengesteld.

Een actief budget afsluiten


Tenslotte kunt bij de Citibank in Belgie een actief budget afsluiten. Met een actief budget heeft u altijd geld achter de hand en hiermee kunt u zelf beslissen wanneer u het geld opneemt. U kunt dit geld dus in delen opnemen maar u kunt er ook voor kiezen om het complete budget in een keer op te nemen. U hoeft alleen rente te betalen over het bedrag dat u heeft opgenomen en wanneer u dus niets opneemt betaalt u ook geen rente. De voordelen van een actief budget:

  • opnemen tot maar liefst 19.000 euro
  • geen rente wanneer u niets opneemt
  • vrijheid van opnemen
  • geld altijd beschikbaar
  • Geld beschikbaar voor het afsluiten van een lijfrente.

Prive verplichting

Stel je bent gescheiden. De maandelijkse alimentatie verplichtingen zijn hoogt. De alimentatie hoogte wordt mede bepaald aan de hand van het inkomen. Zodra dat inkomen daalt kan een lening mekkelijk zijn om aan de financiele verplichtingen te voldoen.

15:37 Gepost door Jan Modaal in krediet | Permalink | Commentaren (9) | Tags: geld lenen citybank, geld lenen city bank |  Facebook |

03-06-10

Mijn eerste blog over lijfrente en pensioen

Binnenkort ga ik met pensioen. Daarvoor heb ik geld gespaard. Ik heb pensioen opgebouwd bij ABP via mijn werkgever. Ook bij Delta loyd, middels mijn lijfrente verzekering.

Eerst wil ik echter scheiden. Ons huwelijk is niet meer spannend. We blijven slechts bij elkaar omdat dat de makkelijkste weg is. helaas kost scheiden veel geld. ik heb wat uitgezocht over alimentatie verplichtingen. Zie hieronder mijn bevindingen over draagkrachtberekening bij allimentatie.

Waarom draagkrachtberekening alimentatie
Voordat er wordt vastgesteld welke alimentatie er betaald moet worden, is het van belang dat duidelijk wordt welke draagkracht de alimentatieplichtige heeft. Zou dit namelijk niet gebeuren, dan wordt er al snel te veel of te weinig alimentatie betaald. Draagkrachtberekening vindt hoofdzakelijk plaats bij partner alimentatie. De draagkracht berekenen is behoorlijk ingewikkeld. Bij de berekening wordt namelijk rekening gehouden met allerlei uitzonderingen en mogelijkheden, waarbij het hele inkomsten en uitgaven patroon van de alimentatieplichtige worden doorgelicht. Uit ervaring in de praktijk is echter gebleken, dat in meer dan tachtig procent van alle draagkrachtberekeningen, men ook met een veel eenvoudiger berekening uit komt. Hierdoor is er een vereenvoudigde draagkrachtberekening ontwikkeld die op iedereen van toepassing is. Deze eenvoudige berekening heet de scheidslijn en geeft u snel een goede indicatie voor de hoogte van de te betalen partner alimentatie.

Is de berekening nauwkeurig
Nee, een draagkrachtberekening voor alimentatie is nooit tot op de cent nauwkeurig. Dit is onmogelijk omdat er ieder jaar wel sprake is van allerlei veranderingen in het inkomsten en uitgaven patroon. Jaarlijks zijn er namelijk kleine of grote wijzigingen in de te betalen premies, belastingen die ontvangen of betaald moeten worden en allerlei andere uitkeringen en wijzigingen. Verder worden er juridisch verschillende invullingen gegeven op de draagkrachtberekening.

Beter overeenstemming als eis
Wanneer u in het lastige pakket van echtscheiding en alimentatie zit, is een overeenstemming van de te betalen alimentatie het beste. Hierbij kan dan de draagkrachtberekening als uitgangspunt worden genomen. Op deze manier kunt u onderling de voordelen en nadelen met elkaar afwegen en de voor beide partijen mest ideale alimentatie regeling treffen. Laat u het namelijk door de rechter beslissen en wordt de draagkrachtberekening een harde eis, dan zal dit in de meeste gevallen, zowel voor de betaler als de ontvanger nadelen met zich mee gaan brengen.

Nu wil mijn partner het opgespaarde pensioen ook deels opeisen. Mijn partner wil de lijfrente afkopen. is dat verstandig?