22-01-11

Kleurlenzen bestellen

Kleurlenzen kopen

Je hebt net als ik de knoop doorgehakt. Jij vindt het leuk om kleurlenzen te dragen. Er is een verschil of je kleurlenzen dagelijks wilt gaan dragen, of af en toe.

Ieder mens is uniek en ieder oog is anders. Als jij kleurlenzen wilt bestellen die je regelmatig gaat dragen, dan kan je het beste naar een opticien gaan. Een opticien kan meten of jouw ogen geschikt zijn voor kleurlenzen en zo ja: Welke kleurlenzen kan je dan gebruiken?

Als de opticien heeft besloten dat jij kleurlenzen kan dragen, ga je ze samen bestellen. Voordat je ze gaat bestellen, moet je natuurlijke en kleur uitkiezen. Je kan kiezen uit lenzen die geheel je eigen oogkleur bedekken, maar je kan ook kiezen voor kleurlenzen die je eigen kleur accentueren. Als je dit laatste doet, dan lijken de kleurlenzen die jij gaat bestellen natuurlijker, maar het is dan wel van belang om een kleur te kiezen die vrij dicht bij je natuurlijke kleur ligt.

Kleurlenzen bestellen incidenteel gebruik

Als jij kleurlenzen wilt bestellen die je voor incidenteel gebruik zijn, kan je gewoon online kleurlenzen bestellen. Omdat je de lenzen niet regelmatig draagt,wordt er geen schade aan je ogen verricht (let op, tenzij je allergisch bent voor één van de stoffen in lenzen of lenzenvloeistof!!). Deze kleurlenzen kan je gemakkelijke online bestellen. Als je de lenzen wilt bestellen, hou er dan rekening mee dat je er een lenzenhouder en vloeistof bij koopt. Soms krijg je deze ook gratis bij je kleurlenzen.

18:27 Gepost door Jan Modaal | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Ontslagregeling door jurist of advocaat laten maken

Is de ontslagprocedure wel gevolgd?

Wanneer u van uw werkgever te horen krijgt dat u ontslagen wordt, is dit een ingrijpende mededeling. Doordat u van slag bent door zo’n mededeling en de emoties het in veel gevallen overnemen, wordt vaak vergeten of alles wel volgens de juiste ontslagprocedure verloopt.

Wil uw werkgever namelijk uw arbeidscontract beëindigen, bijvoorbeeld bij ontslag ziekte, en u werkt daar niet aan mee omdat u het er niet mee eens bent, dan is hij aangewezen op een ontslagprocedure. De ontslagprocedure is opgesteld ter bescherming van werknemers met een vast arbeidscontract. Indien uw werkgever de juiste ontslagprocedure namelijk niet volgt, dan kan het ontslag worden teruggedraaid. Zorg daarom dat u goed ingelicht bent en dat u zich laat bijstaan door een ontslagdeskundige.

Zijn er verschillende ontslagprocedures

Er zijn 2 soorten ontslagprocedures die een werkgever kan volgen. Afhankelijk van de reden voor ontslag kan de werkgever kiezen voor een van deze ontslagprocedures:

  • De ontslagprocedure via het UWV werkbedrijf. Bij deze procedure vraagt de werkgever het UWV werkbedrijf toestemming om de werknemer te mogen ontslaan en de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het UWV controleert hier of er genoeg gegronde redenen zijn voor ontslag. Is het ontslag verzoek niet goed onderbouwd, dan kan het UWV een streep door dit verzoek zetten.
  • De ontslagprocedure via de kantonrechter. Bij deze procedure verzoekt de werkgever de kantonrechter om ontbinding van het arbeidscontract. In dit geval beëindigt de arbeidsovereenkomst op de datum dat de kantonrechter deze arbeidsovereenkomst ontbindt.

Wanneer geen ontslagprocedure

Er is geen ontslagprocedure nodig, indien er geen sprake is van een vast dienstverband. Dit wil zeggen tijdens de proeftijd, een arbeidscontract voor bepaalde tijd is afgelopen of in de situatie waarin er sprake is van ontslag op staande voet.

Heeft u vragen over uw ontslagprocedure of over uw ontslag? Neem dan contact op met een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zo kunt u op de website advocaten arbeidsrecht vrijblijvend een juridische vraag stellen.

18:17 Gepost door Jan Modaal | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ontslagregeling, ontslag regeling |  Facebook |

05-01-11

helpt acupuntuur bij mannelijke onvruchtbaarheid en spataderen op teelbal

Mannelijke onvruchtbaarheid

Helaas zijn er in Nederland vele mannen onvruchtbaar. Onvruchtbaarheid bij mannen kan diverse oorzaken hebben, maar het is altijd even vervelend. Mannen komen er vaak pas achter dat ze onvruchtbaar zijn als ze minimaal een jaar op natuurlijke wijze hebben geprobeerd om zwanger te worden. Daarna gaan ze naar een huisarts en komen ze in de ‘medische molen’ terecht. Het is hiebij van belang om een goede, maar ook goedkope zorgverzekering te hebben, anders kunnen de zorgkosten aardig in de papieren lopen.

Bij mannen is er niet altijd iets aan onvruchtbaarheid te doen. Soms bieden hormonen of een operatie uitkomst, maar vaak is dit niet mogelijk. De wetenschap staat wat dit betreft met zijn handen in het haar.

Allereerst is het belangrijk om uw levensstijl aan te passen. Niet roken, geen alcohol en gezond eten. Verder is goed veel drinken ook belangrijk voor de kwaliteit van uw sperma. Maar wat kunt u nog meer doen?

Acupunctuur bij mannelijke onvruchtbaarheid

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat mannen veel baat kunnen hebben bij acupunctuur. In Duitsland en in Italië is hier onderzoek naar gedaan. Veertig mannen werden aan de test onderworpen. Zij hadden allemaal verschillende oorzaken van hun onvruchtbaarheid en deden mee met het onderzoek. Voordat het onderzoek begon werd het sperma getest op het aantal zaadcellen en de kwaliteit daarvan (sterkte, snelheid en kracht). Vervolgens kregen de mannen vijf weken lang, twee keer per week acupunctuur door een acupuncturist. Een acupuncturist plaats dan op bijzondere plaatsen kleine naaldjes, die het zenuwstelsel beïnvloeden. U kunt hierbij denken aan de hals, de oren, de kin enzovoort.

Het onderzoek duurde vijf weken lang en daarna werden het sperma van de mannen wederom getest op het aantal zaadcellen en de kwaliteit daarvan. Het resultaat? Bij alle mannen waren de spermacellen beter van kwaliteit en het waren er ook meerdere. Dit onderzoek is uitgevoerd onder achtentwintig mannen.

Kan dit wel kloppen?

Alles wat men in de medische wereld weet is gebaseerd op onderzoeken die recent of in het verleden zijn gedaan. Men heeft niets ‘gegokt’. Omdat bovenstaan onderzoek een kleinschalig onderzoek is, is het de vraag of het resultaat betrouwbaar is. Het is echter wel opvallend dat alle mannen beter sperma hadden en niet slechts een gedeelte van de mannen.

Acupunctuur het proberen waard?

Acupunctuur bij mannelijke onvruchtbaarheid kan het proberen waard zijn. Stel je er echter nooit teveel op in. Sperma wordt nooit optimaal van acupunctuur, het kan enkel de kansen vergroten. Veel stellen hebben inmiddels baat gehad bij de behandeling, maar er zijn ook stellen waarbij het helaas niet voldoende heeft geholpen. Het is daarom de moeite waard, mits je het emotioneel aan kan. Stellen die niet zwanger kunnen worden zitten vaak in een emotionele achtbaan en het is dan de vraag of ze een eventuele teleurstelling nog wel aan kunnen.

Overige opties mannelijke onvruchtbaarheid

Er zijn, buiten de officiële onderzoeken, veel bakerpraatjes over het verbeteren van de kwaliteit van sperma. Een spatader op je teelbal zie je niet aan de buitenkant. Een spatader op de balzak wel en die is niet schadelijk.

Ga zoveel mogelijk af op advies van je arts. Hij of zij heeft ervoor geleerd, heeft ervaring en weet veel van het onderwerp onvruchtbaarheid. Eventuele andere opties zijn echt medisch, denk aan IVF, IUI of ICSI.

Acupuntuur kan ook helpen bij de eerste darmkanker verschijnselen.

Studentenjob en vakantiewerk in jeugdzorg

Werken tijdens jouw schoolvakantie

Vind jij het leuk om met kinderen en met mensen te werken? Kan jij goed mensen entertainen en vind je het leuk als jij ervoor kan zorgen dat mensen een leuke tijd hebben? Dan is het misschien iets voor jou om monitor te worden.

Bijvoorbeeld tijdens je vakantie kan je een prima monitor worden. Denk eens aan al het vrolijke creatief kinderen gegiechel dat voort komt uit jouw grapjes. De serieuze gezichtjes als ze met open mond luisteren naar jouw uitleg en de inzet van kinderen als ze een spelletje of sport echt leuk vinden! Het is niet moeilijk, het is erg belangrijk dat je er aanleg voor hebt om mensen te kunnen entertainen. Bovendien moet je aan bepaalde eisen voldoen, maar als het jou leuk lijkt om monitor te worden, dan kan je dat zeker voor elkaar boksen.

Om te beginnen moet je minimaal zestien jaar of ouder zijn. Zoals we al vertelden, moet je bezitten over een flinke dosis enthousiasme en je moet het werk als monitor vooral erg leuk vinden. Heb jij een cursus of opleiding gedaan als entertainer of als animator, dan kan je zonder problemen aan de slag als animator. Anders moet je misschien even een cursus doen.

Cursussen voor monitor

Via het bedrijf ‘Free time’ kan je een cursus doen voor monitor. Als je nog geen ervaring hebt, kan je een cursus doen bij  Free time  voor ‘animator in het jeugdwerk’. In deze cursus leer je hoe je goed spelletjes uit kan leggen, je leert spelregels, je leert wat belangrijk is en natuurlijk leer je ook belangrijke zaken als EHBO. Deze cursus duurt iets minder dan een week en wordt meerdere keren per jaar op diverse plaatsen in Nederland gegeven. Samen met een paar andere enthousiastelingen kan jij de cursus volgen en als je geslaagd bent, kan je direct aan het werk als monitor!

Als je wat meer ervaring hebt kan je bij Free Time een cursus hoofd monitor in het jeugdwerk doen. Free time geeft je dan de kans om de ervaring die je al hebt om te zetten naar werk wat moeilijker is, meer verantwoordelijkheid geeft en dus meer een uitdaging is. Dit is een leuk vervolg als je al monitor bent.

Wanneer kan ik monitor zijn?

Je kan animator zijn bij Free Time… de naam zegt het al… in je vrije tijd. Of dit nou naast je school of werk is, dat maakt niets uit. In vakanties en weekenden zijn er natuurlijk extra veel mensen nodig. Zeker in school vakanties.

Waar wordt ik monitor?

Op veel verschillende plekken worden er monitoren gezocht. Jij kan zelf drie verschillende voorkeuren aangeven als je je aan gaat melden, zo heb je altijd een plek wat dicht bij je huis is (als je dat wilt) en waar jij je op je gemak voelt.

Ik wil monitor worden bij Free Time!

Als jij monitor wilt worden, meld je dan snel aan via de website van Free Time. (freetime.nettools.be). Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in en men neemt contact met je op.

17:19 Gepost door Jan Modaal in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: studentenjob |  Facebook |