05-01-11

Studentenjob en vakantiewerk in jeugdzorg

Werken tijdens jouw schoolvakantie

Vind jij het leuk om met kinderen en met mensen te werken? Kan jij goed mensen entertainen en vind je het leuk als jij ervoor kan zorgen dat mensen een leuke tijd hebben? Dan is het misschien iets voor jou om monitor te worden.

Bijvoorbeeld tijdens je vakantie kan je een prima monitor worden. Denk eens aan al het vrolijke creatief kinderen gegiechel dat voort komt uit jouw grapjes. De serieuze gezichtjes als ze met open mond luisteren naar jouw uitleg en de inzet van kinderen als ze een spelletje of sport echt leuk vinden! Het is niet moeilijk, het is erg belangrijk dat je er aanleg voor hebt om mensen te kunnen entertainen. Bovendien moet je aan bepaalde eisen voldoen, maar als het jou leuk lijkt om monitor te worden, dan kan je dat zeker voor elkaar boksen.

Om te beginnen moet je minimaal zestien jaar of ouder zijn. Zoals we al vertelden, moet je bezitten over een flinke dosis enthousiasme en je moet het werk als monitor vooral erg leuk vinden. Heb jij een cursus of opleiding gedaan als entertainer of als animator, dan kan je zonder problemen aan de slag als animator. Anders moet je misschien even een cursus doen.

Cursussen voor monitor

Via het bedrijf ‘Free time’ kan je een cursus doen voor monitor. Als je nog geen ervaring hebt, kan je een cursus doen bij  Free time  voor ‘animator in het jeugdwerk’. In deze cursus leer je hoe je goed spelletjes uit kan leggen, je leert spelregels, je leert wat belangrijk is en natuurlijk leer je ook belangrijke zaken als EHBO. Deze cursus duurt iets minder dan een week en wordt meerdere keren per jaar op diverse plaatsen in Nederland gegeven. Samen met een paar andere enthousiastelingen kan jij de cursus volgen en als je geslaagd bent, kan je direct aan het werk als monitor!

Als je wat meer ervaring hebt kan je bij Free Time een cursus hoofd monitor in het jeugdwerk doen. Free time geeft je dan de kans om de ervaring die je al hebt om te zetten naar werk wat moeilijker is, meer verantwoordelijkheid geeft en dus meer een uitdaging is. Dit is een leuk vervolg als je al monitor bent.

Wanneer kan ik monitor zijn?

Je kan animator zijn bij Free Time… de naam zegt het al… in je vrije tijd. Of dit nou naast je school of werk is, dat maakt niets uit. In vakanties en weekenden zijn er natuurlijk extra veel mensen nodig. Zeker in school vakanties.

Waar wordt ik monitor?

Op veel verschillende plekken worden er monitoren gezocht. Jij kan zelf drie verschillende voorkeuren aangeven als je je aan gaat melden, zo heb je altijd een plek wat dicht bij je huis is (als je dat wilt) en waar jij je op je gemak voelt.

Ik wil monitor worden bij Free Time!

Als jij monitor wilt worden, meld je dan snel aan via de website van Free Time. (freetime.nettools.be). Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in en men neemt contact met je op.

17:19 Gepost door Jan Modaal in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: studentenjob |  Facebook |

Commentaren

Geachte

Mijn naam is Aina en ik ben in februari 16 jaar geworden. We zitten thuis in een kleine familiecrisis, dus ik zou heel graag een centje bijverdienen zodat ik een deel van mijn studies kan meebetalen. Ik vind dit artikel zeer interessant en ik denk dat het een geschikte ervaring is om mijn capaciteiten met mezelf en anderen te delen.

Ik zit nu in het 4de jaar (Economie - talen) in het Sint - Lievenscollege te Antwerpen.
Ik beschik over een kennis van Nederlands, Engels, Frans, Duits, en Russisch is mijn moedertaal.
Ik ben zeer gedreven en sta open voor nieuwe taken en aanpassingen. Sociaal en kan goed in groep werken. Problemen aanvaard ik en zoek daar altijd zo juist mogelijk een oplossing voor.
Ik heb een cursus EHBO gevolgd en ik heb ook vorige zomer als leidster in speelplein 'Hulgerode' gewerkt. Ik kan goed overweg met kinderen en vind het superplezant om met ze te mogen werken.


Zou u me aub een antwoordje kunnen sturen
op mijn e-mailadres? aina.gitchi@hotmail.com


Alvast hartelijk bedankt !
Met vriendelijke groetjes,Aina.

Gepost door: Aina Gitchi | 16-04-11

De commentaren zijn gesloten.